fredag 5. mars 2010

Organisasjonen for å fremme rasisme

SOS Rasisme mistenkt for medlemsjuks.

SOS Rasisme har siden omkring 2000 opplevd en ekstrem økning i antall medlemskap, samtidig som organisasjonen har vært mindre aktiv enn på et par tiår. En forklaring er at man kan bli medlem for lommerusk og forblir medlem til man selv sier opp medlemskapet, men selv her må man undres over om folk vet hva slags organisasjon de melder seg inn i.

Ironisk nok er mitt syn på hva som er rasisme og hva som ikke er det i høy grad influert av en representant fra SOS Rasisme. Men dette skjedde på slutten av 80-tallet, og organisasjonen har tydeligvis fjernet seg langt fra det synet jeg fikk presentert siden. I dag er SOS Rasisme, etter den definisjonen jeg fikk, selv blitt en rasistisk organisasjon. At de i tillegg er styrt av politiske ekstremister gjør ikke saken bedre.

4 kommentarer:

  1. SOS rasisme ble på 90 tallet kuppet av kommunistiske ungdomsorganisasjoner og enkelte eldre ideologer fra samme ståsted. Organisasjonene Spis de rike og Tjen Folket er vel de største maktfaktorene her.

    Flere og flere på ytterste venstre fløy anser det som umulig å nå gjennom som åpne politikere og jobbe for sine saker så de infiltrerer heller forskning og slike organisasjoner for å påvirke i det skjulte uten at folk får vite deres egentlige agenda.

    SvarSlett
  2. Synd, men sant. SOS Rasisme har selv blitt en organisasjon som sprer hat og rasisme. Fjern statstøtten og la hele den råtne organisasjonen dø ut...

    SvarSlett
  3. På hvilken måte er SOS Rasisme rasistiske? Hvilke rasistiske holdninger (etter deres egen definisjon) står de for?

    SvarSlett
  4. Nå er vel litt av problemet nettopp at SOS Rasisme har endret sin definisjon av rasisme. Fra å være definert som hat mot og diskriminering av mennesker på bakgrunn av hudfarge og etnisitet, har SOS Rasismes definisjon etterhvert blitt flytende og blir stadig omdefinert for å tilpasses deres agenda.

    At SOS Rasime definerer en hel etnisk gruppe, nordmenn, som medfødte rasister som må "ta et oppgjør med seg selv" (og melde seg inn i SOS Rasisme går jeg ut fra?) og som medskyldige i alle forbrytelser alle andre hvite har gjort mot fargede, i hvert fall er hvite nordmenn medskyldige om ikke annet fordi de er hvite, er nok til å definere SOS Rasisme som en rasistisk bevegelse.

    Den gangen jeg lærte om rasisme, av SOS Rasime, snakket man om det man kalte "lakmustesten". Man skulle forestille seg situasjonen med de hvite aktørene i de fargedes posisjon, og de fargede aktørene i de hvites situasjon. Man trenger vel neppe å utdype mer hva SOS Rasisme er hvis man utfører deres egen lakmustest, som etter min mening er god, på deres nåværende utspill.

    SvarSlett