tirsdag 23. mars 2010

På tide å legge ned kongehuset?

Kongehuset ber om lønnsøkning

I et brev fra Det kongelige hoff til Fornyings- og administrasjonsdepartementet anmodes det om en lønnsøkning på 22,7 prosent til kongeparet og 7,2 prosent til kronprinsparet.
(vg.no)

Kongehuset er en arkaisk ordning som egentlig ikke har noe i et moderne samfunn å gjøre. Konger som hadde integritet og visste sin plass i samfunnet, når de skulle holde seg unna og når de skulle sette foten ned tilhører fortiden. At skattebetalere skal betale for dette sirkuset i dag er helt latterlig.

5 kommentarer:

  1. Hva er 2 milloner når Regjeringen har utømmeligsekk med milliarder når det
    gjelder asysøkere,dem som oppholder seg
    ulovlig i landet,Mulla Krekar,hans familie,
    klimahysteri og korrupte U-land.
    Da er disse 2 millonene som lommerusk
    i forhold.

    AVE

    SvarSlett
  2. Lommerusk, ja, alt er relativt, men dette er to forskjellige saker og denne har sine egne unike atributter, derfor er falske asylsøkere, feilslått klimapolitikk og bistandspolitikk irrelevant for kongehusets berettigelse til fortsatt eksitens.

    SvarSlett
  3. enig med tankgirl, avskaff denne anakronistiske institusjonen.

    SvarSlett
  4. Ja hvis dette virkelig er sant og disse bortskjemte iditoten vi kaller kongelige nå krever mer penger for å ikke gjøre noe som helst er min grense nådd. Så vanlige dødelige skal flås men de de store lederne skal sitte der i luksus og se ned på oss? Til helvete med de.

    SvarSlett
  5. Konger og dronninger var noe som var moderne for 100 år siden. Vi lever i 2010 nå. dette hører ingen sted hjemme, hvilken bruk har vi for de? Kan noen gi meg èn eneste god grunn hvorfor vi trenger kongehuset? Nei.

    SvarSlett